+31(0)13 522 00 14

Original-Style-Logo.jpg

Sinds 2018 mogen wij ons officieel dealer noemen van deze Engelse fabrikant uit Exeter.

En hier zijn we best een beetje trots op, de handgemaakte tegels van Original Style liggen namelijk niet op elke hoek van de straat en zij zijn erg selectief met het aanstellen van nieuwe dealers. Dus wij zien het dan ook als een groot compliment dat Original Style ons gekozen heeft als hun exclusieve dealer.

Victorian Floor Tiles

Original Style is producent van de authentieke Engelse Victoriaanse vloertegels. Met deze dubbel hard gebakken vloertegels kun je eindeloos combinaties maken en zodoende je eigen unieke vloer of wand creëren. De Victorian Floortiles worden vaak toegepast op de vloer in de hal, keuken, badkamer en toilet, maar komen we ook steeds meer tegen in café's, bars en restaurants. Omdat je hiermee een unieke sfeer neer zet.

Artworks

De inspiratie voor de unieke Artworks tegels ligt in het Oude Griekenland en Rome. Het was de kunst en architectuur van dit tijdperk dat de basis was voor veel van de Renaissance, Regency en Victorian ontwerpen, wat een groot deel van deze exclusieve collectie is.

Bij Original Style hebben ze jaren onderzoek gedaan om de techniek van het versieren van keramiek te perfectioneren. Ze willen er voor zorgen dat ze consistente reproductie hebben van heldere kleuren in combinatie met fijne details. De resultaten zijn in de Artworks collectie te zien, inclusief klassieke kunstwerken op keramische tegels die de kleuren en textuur van de originele doeken trouw weergeven.

The Winchester Tile Company

Dit is een apart merk binnen de collectie van Original Style waar de kunst van het tegels maken tot een hoger niveau wordt getild. Alles wat Original Style produceert is uniek en het resultaat van de gecombineerde ervaring van de zeer vakbekwame kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden die deel uitmaken van hun team. De basis is een vlakke bodem die men in vaktermen "bisques" noemt, dit zijn als het ware lege "doeken" met niets anders dan de Winchester-naam ingeperst op de onversierde onderkant. Het is wat daarna gebeurt dat het eindresultaat dicteert: de verschillende productieprocessen van baktemperaturen en frequentie; verschillende glazuren en hoe ze reageren op warmte en andere processen; met de hand schilderen - de alchemie van het maken van tegels op zijn best.

Eén merk, vier verschillende collecties

Bekijk de vier verschillende collecties van the Winchester Tile company in onze showroom en op onze website: Elements, een nieuwe collectie van ambachtelijke baksteentegels met unieke en ongelijke oppervlakken; Residence, rustiek en zeer stijlvol; tijdloze Artisan, met zijn zachte tonen geïnspireerd op de natuur en slimme detaillering; en de charme van Classic, die ligt in zijn brede keuze aan coördinerende kleuren, lijstwerk en met de hand geschilderde ontwerpen.

Mosaics

Mozaïeken zijn nooit uit de mode geweest - ze worden al sinds de oudheid gebruikt om huizen en openbare gebouwen te versieren. Naast het feit dat ze prachtig zijn om naar te kijken, zijn mozaïeken ook enorm praktisch. Ze kunnen, afhankelijk van het materiaal, gemakkelijk gebruikt worden op vlakke en gebogen oppervlakken, om grote ruimtes te bedekken of juist een simpel accent of contrast te creëren. Door de veelzijdigheid kunen ze niet alleen in woonruimtes, keuken en badkamers gebruikt worden maar ook in commerciële interieurs waar slijtvastheid en een mooie uitstraling belangrijk zijn. Original Style heeft een zeer uitgebreid assortiment aan mozaïeken.

Glassworks

Glas wordt al meer dan duizend jaar gebruikt als versiering van gebouwen en de reflectieve aspecten worden continu herontdekt. Met de nieuwste Glassworks collectie kunt u zowel thuis op de binnenmuren als in commerciële gebouwen genieten van de schitterende pracht van dit veelzijdige en kleurrijke materiaal.

Original Style produceert een unieke collectie glazen tegels in vele soorten en maten waaronder grote spatplaten, fantastische decoratieve effecten, prachtige metallic en een heel spectrum van kleuren in hoogglans en matte afwerking.