+31(0)13 522 00 14

Mosa Tegels

Mosa, het enige nog levende merk van Nederlandse bodem. Een merk wat staat voor perfectie en kwaliteit. Een ruim programma aan tegels. Voornamelijk bekend door de, al jaren zeer succesvolle series, Terra Maestricht, Greys en uiteraard de tijdloze Global collection.

Projectmatig is dit merk sterk in de handzame en speelse maatvoeringen en het ruime kleurpallet. Mosa hanteert hierin modulaire maten die de architect de ruimte geeft voor creatieve toepassingen, zowel voor binnen als buiten. En door middel van de juiste verlijming uitstekend toepasbaar in de façade industrie.

Kortom Mosa, is bij uitstek het merk voor de architect, particulier en aannemer die gaan voor kwaliteit en Nederlands trots.

Hieronder zie je een overzicht van de meest recente collecties van Mosa

Mosa Solids

Natuurlijke veelzijdigheid.
Een veelzijdige tegel met een robuuste uitstraling, dat is waar de Mosa Solid collectie van Mosa home voor staat. Door een subtiel patroon van fijne en grove vlokken heeft elke tegel een eigen kleuropbouw. Dit zorgt voor een natuurlijk effect. Afhankelijk van de kleur die je kiest krijgt de vloer of wand een stoere look of juist een zachte uitstraling.

Buiten én binnen
De vloertegels 60 x 60 centimeter zijn ook verkrijgbaar als terrastegel. Zo trek je de sfeer van je woonkamer of keuken moeiteloos door naar je tuin.

De Mosa Solids tegels van 60 x 60 centimeter en 30 x 60 centimeter zijn los verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Van de vierkante variant zijn er ook terrastegels. De kleinere Mosa Solids tegels zijn verkrijgbaar in twee kleuren. De drie formaten zitten samen in een handige mixdoos. Zo koop je een kant-en-klaar patroon voor je vloer of wand.

Mosa Scenes

In de Mosa Scenes collectie staat het combineren van verschillende soorten tegels centraal. Je bent zelf ontwerper en speelt met kleuren en texturen. Geen tegel is hetzelfde en dus is het resultaat altijd uniek. Zo transformeer je in een handomdraai je woonkamervloer of de wanden van je badkamer in een levendig oppervlak. Eigentijds met een nostalgische knipoog.

Tegelwand met textuur
De collectie is opgebouwd uit vier kleurgroepen: wit, lichtgrijs, donkergrijs en beige. Kleuren die makkelijk te combineren zijn met elk interieur. Daarnaast zijn de Mosa Scenes tegels uitgevoerd in vier verschillende oppervlaktes. Van glad tot grof. Net als in de natuur zorgt de combinatie van kleuren, tinten en texturen voor diepte en levendigheid. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een kille uitstraling: Mosa Scenes heeft een speels en warm effect.

Een multifunctionele tegel
De Mosa Scenes collectie is zowel geschikt voor grote als kleine oppervlakken. Van de hal en het toilet tot de badkamer en de keuken. Maar wie wilt, verfraait ook zijn huiskamer met deze sfeervolle tegels. Door hun gebruiksvriendelijke afmeting van 15 x 15 centimeter zijn de tegels bovendien makkelijk te plaatsen. Een efficiënte én kosteneffectieve oplossing voor elke ruimte.

Per kleur zijn de Mosa Scenes tegels verkrijgbaar in drie verschillende texturen: grain, clay en sand. In elke mixdoos zitten tegels van elke textuur. Deze kant-en-klare tegelmix is er in vier kleurvarianten. Voor wie liever een wand of vloer in één van de texturen uitvoert zijn de tegels ook los verkrijgbaar.

Door een Mosa Scenes vloer te combineren met effen wandtegels ontstaat een rustige uitstraling. Deze bijpassende tegels zijn verkrijgbaar in twee kleuren wit, in een matte en glanzende variant.

Mosa Terra Tones

Terra Tones is zeker geen klassieke tegelserie. De serie is namelijk opgebouwd uit tegels in drie verschillende tinten. Van donker tot licht. Door deze variatie in kleur ontstaat een levendige vloer of wand met een natuurlijke uitstraling. Terra Tones is niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen. De tegels zijn namelijk deels gemaakt van gerecycled materiaal.

Terra Tones is een set van drie tegels in een kleurgroep. De kleurgroepen zijn grijsgroen (215), middengrijs (206), antraciet (216) en koel zwart (203). Per set wordt een lichte toon (X), een middentoon (Y) en een donkere toon (Z) in steeds gelijke hoeveelheden (in m²) geleverd. Door het mixen van deze tonen ontstaan verrassende keramische vlakken. Ter inspiratie ontwikkelde het Mosa Design Team verschillende tegelpatronen waarbij het Terra Tones effect optimaal tot zijn recht komt.

Terra Tones heeft een subtiel poederachtig vlak oppervlak (V). De ongeglazuurde tegels zijn slijtvast, vorstbestand, weerbestendig en sterk. De natuurlijke levendigheid kan nog eens extra worden versterkt door verwerking van verschillende formaten: standaard leverbaar in 60 x 60 centimeter en de stroken in 5 x 60, 10 x 60, 15 x 60 en 30 x 60 centimeter. Op aanvraag zijn meerdere formaten leverbaar. Terra Tones is gerectificeerd en supermaatvast, hetgeen een smalle voeg (≥ twee millimeter) mogelijk maakt. De collectie heeft het Cradle to Cradle® Silver certificaat.

In een Mosa Terra Tones mixdoos zitten twaalf tegels. Vier in een lichte tint, vier in een midden tint en vier in een donkere tint.

Mosa Murals

Mosa Murals is perfect voor wie van uniek en vernieuwend houdt. Tegels waarmee je niet zomaar een wand maakt, maar een kunstwerk met een individueel karakter. Dit door verschillende tegels met elkaar te combineren. De Mosa Murals collectie van Mosa home is opgebouwd uit de series Lines en Blend. Elk in dezelfde kleur maar met een geheel eigen karakter. Ontdek de eindeloze ontwerpmogelijkheden en raak geïnspireerd!

Lines: grafisch lijnenspel
Elke Lines tegel is voorzien van een schuine lijn, die de tegel als het ware in tweeën deelt. Een van de twee vlakken ligt wat dieper, waardoor een spel van licht en schaduw ontstaat. Bovendien geeft de asymmetrische streep de tegel een grafisch karakter. Hierdoor ontstaat een kunstige wand waarop je niet uitgekeken raakt. Mooi voor de badkamer, maar bijvoorbeeld ook een bijzondere binnenkomer voor de hal.

Mosa Murals Lines
De schuine lijnen van de Lines tegels vormen een fraai contrast met de strakke voegen van de tegelwand.

Blend: chique speelsheid
Ook met Blend tegels creëer je contrasten. Heel opvallend of juist subtiel, het is maar net in welke verhouding je ze combineert. De serie bevat vier verschillende tegels. Mat en glanzend, rechthoekig en vierkant. Gebruik ze door elkaar om unieke patronen op de wanden van je badkamer of keuken te maken. Hou je meer van een ingetogen effect, dan kies je voor één formaat of één uitstraling. Het eindresultaat bepaal je zelf.

Mosa Murals Blend
Kiezen tussen mat en glanzend is niet nodig. De Mosa Murals Blend collectie bewijst dat ook een monochrome wand boordevol karakter kan zitten.

De Mosa Murals Blend wandtegels zijn los verkrijgbaar. Zo bepaal je zelf de verhouding tussen mat en glanzend. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een formaat of juist twee verschillende formaten te gebruiken.

De vier verschillende Mosa Murals Lines wandtegels zitten samen verpakt. Er zitten 12 tegels in elke mixdoos. De samenstelling van de tegelmix is willekeurig.

 Modern of landelijk. Antreciet of mozaïek. Rust of kleurrijk. Wij hebben het. Tegels in iedere prijsklasse. Tegels.com is toonaangevend op het gebied van kwalitatieve én betaalbare wandtegels en tegelvloeren. In ons assortiment zitten kwaliteitstegels voor elk budget en voor iedere smaak. Wij verkopen onder meer bekende merken zoals de VTwonen Huiscollectie, Mosa en Venis.

Hieronder sfeerimpressie van het merk Mosa:

 

Mosa Solids

 

Mosa Scenes

 

Mosa Terra Tones

 

Mosa Murals