+31(0)13 522 00 14

Piemme Tegels

Floor and More

Al sinds 1952 is Piemme al bezig met het ontwerpen en produceren van tegels. De kennis en ervaring is dus aanwezig en dat is terug te zien in de tegelwerken. De subtiele maar zeer mooie tegels zijn vrijwel overal toepasbaar. Daarnaast is Piemme in 1977 begonnen met het ontwerpen van een tegelserie samen met de bekende mode ontwerpen Valentino, waar dus de eerste tijdloze tegelserie in samenwerking met Valentino is uit gekomen.

Piemme heeft de afgelopen flink geïnvesteerd in de nieuwe productie technologieën, naast het feit dat ze 3D technologie hebben zodat er reliëf op de tegel kan worden verwerkt. Hebben ze nu een productiecapaciteit van 7,000,000 m². 

Piemme heeft ook oog voor het milieu, daarom zorgen zij ervoor dat hun productie een minimale impact heeft op het milieu. Zo wordt er gelet op het energie verbruik, het recyclen van tegels en ten slotte proberen ze met de nieuwe technologieën andere producten te vervangen zoals: hout en natuursteen. Omdat keramiek een heel duurzaam materiaal is, is dit een goede vervangen voor hout en natuursteen.

De eerste Valentino serie werd in 1977 ontworpen, dit met het oog om een tijdloze serie op de markt te brengen die niet zoals de meeste mode, snel weer verleden tijd zou zijn.  De tijdloze tegelserie is verkrijgbaar en zie hieronder het aanbod van Valentino Urban.