+31(0)13 522 00 14

Decoratori Bassanesi

Tegels.com is de exclusieve dealer van het Italiaanse designmerk Decoratori Bassanesi. Deze fabriek maakt tegels van hoogwaardige kwaliteit met unieke prints of reliefs.

Decoratori Bassanesi werd opgericht in 1988 en onmiddellijk op de markt gezet als een merk dat de waarden vertegenwoordigt van artistieke decoratie op het gebied van handgemaakte keramische coating: door het vakmanschap van de fabriek is men in staat om keramische modules te creëren die worden gezien als unieke stukken die helpen om oppervlakken te uitstraling te geven van grote luxe en decoratieve rijkdom. Tegenwoordig is decoratori bassanesi terug op de markt met een geheel nieuwe look, waarbij het decorthema geliefd blijft bij het merk, maar dit keer ontwikkelde het zich in een sterk consistent thema van het hedendaagse interieur. De decoratieve inslag wordt nu gebruikt door decoratori bassanesi om een brug te slaan tussen de klassieke bouw en de hedendaagse luxe.

De tegels worden veelal ontworpen door geronemeerde ontwerpers uit de gehele wereld. Enkele van de ontwerpers van Decoratori Bassanesi zijn:

  • Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers van studio Alissa + Nienke uit Eindhoven. Zij werkten in het verleden al samen met Fendi, Dior, Mojo, Buxkin, TU Eindhoven, Dutch Invertuals, Spazio Rossana Orlandi en Frame Magazine.
  • Lex Pott, deze jonge designer slaagde in 2009 cum laude aan de design academy in EIndhoven en werkt momenteel vanuit NDSM terrein Amsterdam. Hij gaat in zijn werk vaak terug naar de herkomst van de materialen.
  • Paola Navone, deze dame heeft in het verleden al vele prijzen gewonnen zoals de Osaka Internatianal Design Award, designer of the year in 2000 en de Elle Deco International Design Awards voor 2 projecten. In 2014 werd ze zelfs toegevoegd aan de Interior design Magazine's Hall of Fame.

Meer weten over Decoratori Bassanesi?
Kom dan naar onze showroom in Oisterwijk om de gehele collectie te bekijken, onze adviseurs wachten op u.

Decoratori Bassanesi Impressie