+31(0)13 522 00 14

1.200 m² Tegelwerk in Bergen op Zoom Watertuin

1.200 m² Tegelwerk in Bergen op Zoom Watertuin

Zoals de meesten al wisten doen wij veel meer dan alleen tegels verkopen! We hebben al meerdere blogs geschreven over wat wij doen aan grotere projecten. Nu hebben we weer een mooi project achter de rug. En je kunt zelf gaan kijken hoe het eruit ziet! Een tegelvloer van 1200m², dat is best wel veel.

Het heeft even geduurd maar het is zover de Watertuin in Bergen op Zoom gaat open op 25 november 2016. De Watertuin is een groot restaurant waar je terecht kan voor: ontbijt, lunch en diner. Maak een culinaire wereldreis bij de Watertuin, van de Franse keuken tot aan de Japanse sushi, van een gegrild stuk vlees tot aan de Aziatische wok gerechten. Mocht dat niet genoeg zijn kun je de gaatjes opvullen met een uitgebreid dessertbuffet en een chocolade fontein! Genoeg over al dat lekkere eten, meer over tegelwerken. Wat hebben wij daar nou gedaan?

Het Project

Het pand waar de Watertuin zich momenteel in huist, is de oude Suikerfabriek 'De Zeeland'. Dit was in de vorige eeuw, nu zit er een AH, Action, Bowlingcentrum en meer. Maar nu dus ook de Watertuin! Wij hebben het tegelwerk mogen verzorgen, een groot karwei van 1200m². Allereest moest de volledige ondergrond vlak gemaakt worden. Dit is zwaar werk maar daar zijn onze tegelzetters wel voor geschikt! Vervolgens moet de volledige vloer worden betegeld!

Watertuin tegelwerk werkzaamheden

Een volledige vloer leggen is natuurlijk veel werk. Maar dat onderdrukt de pret niet, de harde werkers hadden blijkbaar een bal bij zich en konden zich hier prima mee vermaken!

De werkzaamheden zijn goed verlopen en binnenkort kan iedereen er van genieten.

Na een pauze moeten de bouwvakkers, technici en de tegelzetters weer verder. Een tegelvloer van 1.200m² komt er helaas niet vanzelf te liggen en de rest van het restaurant ook niet.

 

Tegelwerk Watertuin Bergen op Zoom

Resultaat

Hier rechts zie je het resultaat. Er komt veel kijken bij een enorme tegelvloer.

Het wordt bijvoorbeeld in fases aangepakt, allereest moet ook de ondervloer gelegd worden voor de isolatie en geluidsdemping.

Vervolgens wordt hier een goede laag tegellijm overheen gesmeerd. Daarna komen pas de mooie tegels die het restaurant heeft uit gekozen!

 

Referentie tegelwerk Watertuin

Wat een resultaat! Het tegelwerk voelt zich al helemaal thuis in de wereldkeuken. 

Niet alleen mooi die tegelvloer, maar ook erg slim. Mocht er iets vallen trekt dit niet zomaar in de vloer zoals bij parket, vloerbedekking of een houtenvloer.  Ook is het een stuk minder gevoelig voor schade en deuken. Met het juiste onderhoud is deze tegelvloer zo goed als onverwoestbaar. (tegen vuiltjes dan, een sloophamer zal redelijk verwoestend zijn)

Bent u geïnteresseerd in de wereldkeuken? Kijk dan eens op www.watertuin.nu! Volg ze ook op Facebook zodat je op de hoogte bent van de laatste aanbiedingen en acties!

Wij kunnen ons erg goed voorstellen dat het tegelwerk ook erg interessant is! Wilt u meer weten over onze tegel projecten, wij hebben zeker niet stil gezeten! Lees onze blogs of kijk op www.Tegels.com