+31(0)13 522 00 14

Wat zijn tegels?

Een tegel is product dat kan worden toegepast op wanden en vloeren, dit kan dienen als decoratie en/of bescherming van de vloer. Er kunnen verschillende materialen worden gebruikt voor tegels: natuursteen, keramiek, klei, etc.

Tegels worden al eeuwen gebruikt om oppervlaktes mee te bedekken, denk aan de Romeinen, Egyptenaren en natuurlijk de Moren, waar de typische Portugeese tegels vandaan komen. De Romeinen gebruikte de tegels veelal voor praktisch nut, zo betegelde zij wegen zodat de karren makkelijker vooruit kwamen. 

Ons assortiment is onderverdeeld in verschillende categorieën van vloertegels voor woonkamers tot keramisch parket. Mocht u zich toch nog afvragen welke tegel u nodig heeft voor in de badkamer kunt u eens contact met ons opnemen of langs komen in de showroom.

 Soort tegels:

Een aantal grote tegelmerken zijn:

Een typisch Romeins tegelwerk zag er zo uit als de afbeelding hiernaast: Romeins verband.

Tegels in verschillende ruimtes

Tegels zijn toepasbaar door het hele huis, maar welke tegel geschikt is voor welke ruimte verschilt. Dit heeft te maken met wat technische aspecten, namelijk de PEI-waarde(link) en de R-waarde(link). Hiermee worden de slijtklasse en de grip waarde bedoeld.

Badkamertegels

De keuze van tegels in de badkamer is erg belangrijk, net zoals elke ruimte in het huis. Allereerst moet er gekeken worden welke stijl u wilt. Modern of juist klassiek, een natuursteenlook of keramisch parket, er is zoveel keus dat er goed over nagedacht moet worden. Wilt u een spa nabootsen, dan is het interessant om eens naar de natuurlijke tegels te kijken zoals tegels met houtlook of een natuursteenlook. Gaat u voor modern, dan is juist de betonlook misschien iets voor u. U kunt altijd inspiratie opdoen in onze inspiratiemodule.

Daarna komen de technische aspecten, een badkamer heeft natuurlijk een goede grip waarde nodig. De badkamertegels zijn vaak nat, een goede grip waarde is dus een vereiste. Aan de andere kant zal er minder krassend vuil op de vloer komen en is een hogere slijtklasse van minder belang.

Voor het beste advies kunt u het langs komen in de showroom, hier krijgt u advies van onze experts!

Woonkamertegels

In de woonkamer wilt u graag een warme sfeer, zodat u zich helemaal thuis voelt! Ook hier is dus de juiste uitstraling een must! Maak een keuze uit het ruime aanbod van betonlook tegels, keramisch parket, natuursteenlook tegels of uit onze vele andere uitstralingen!

Houdt er in de woonkamer rekening mee, dat de slijtklasse wat hoger moet zijn. De tegelvloer is de woonkamer zal meer beloop hebben en er zal hier vaker met schoenen aan gelopen worden dan bijvoorbeeld in de badkamer. De kans op krassen op uw mooie tegelvloer wordt dan groter, daarom is het verstandig om hier rekening mee te houden!

Daarnaast zullen de woonkamer vloertegels een minder hoge grip waarde nodig hebben. Omdat deze niet zo nat worden als in de badkamer.

Wilt u persoonlijk advies van onze experts? Kom langs in de showroom of neem contact met ons op!

Keukentegels

In de keuken wordt veel gedaan, er wordt gekookt, gegeten, gewerkt of geleerd. Met andere woorden het is er druk en veel beloop. Een goede slijtklasse is van belang, zodat de vloertegels hun perfecte uitstraling behouden! Omdat in de keuken veel gekookt wordt is de kans groter dat hier de vloer nat wordt, dus ook hier is een hogere grip waarde verantwoord.  

Nadat u de keuze uit het ruime aanbod hebt gemaakt, is het verstandig om deze keuze te bespreken met de showroom medewerkers. Zij kunnen u een passend advies geven.

Slaapkamertegels

De tegels in de slaapkamer moeten bij elke uitstraling die u kiest, rust uit stralen. Zodat u uitgerust weer de dag kan beginnen! Naast de keuze uit de verschillende uitstralingen zoals keramisch parket of betonlook moet u kijken naar de technische aspecten. Op de slaapkamer is geen hele slijtvaste tegel nodig en ook de grip waarde mag wat lager zijn. Hierdoor is het ook gemakkelijker om de tegel schoon te maken.

Voor persoonlijk advies bent u altijd welkom in de showroom. Onze experts leggen u alles uit!

Toilettegels

Op het toilet is het vaak ook een stuk meer beloop als op de badkamer en vaak is hier toch wel wat krassend vuil aanwezig door al dat beloop van de tegelvloer. Als u de keuze heeft kunnen maken uit de verschillende uitstralingen. Dan is het verstandig om te kijken welke tegels echt geschikt zijn voor het toilet. De vloertegels mogen een redelijke slijtvaste waarde hebben, om zo de uitstraling van uw toilettegels te behouden!

Wilt u advies van een van onze experts? Kom langs in de showroom en laat u adviseren!

Tuintegels

Het terras is een soort verleng stuk van de woonkamer. De juiste sfeer is dus belangrijk, naast de sfeer zijn de technische aspecten ook niet onbelangrijk. De kans op krassend vuil is natuurlijk hoog op een buitenvloer. Het is dus van belang om hier rekening mee te houden. Verder kan de vloer ook nat zijn maar op dat moment zal u hoogstwaarschijnlijk niet over de vloer lopen. Echter zal een beetje grip geen kwaad kunnen.

Laat u adviseren door onze experts voor een passend advies!

Bekijk de kennisbank, voor meer informatie over de PEI-waarde (slijtklasse) en de R-waarde(slipweerstand).

 

Romeinsverband tegelpatroon