Houten plinten / MDF plinten

Tegels.com biedt een brede lijn exclusive plinten en architraven verkrijgbaar in waterwerende MDF en hardhout. Deze zijn onderverdeeld in drie verschillende series. De moderne serie, de klassieke serie en de tijdloze serie. Op deze manier is weet u precies welke modellen bij welk soort interieur past en is het maken van een keuze een stuk eenvoudiger.

Er wordt alleen gewerkt met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen zodat deze producten tevens duurzaam en mooi af te werken zijn. Wilt u de plinten kant en klaar afgelakt hebben? Geen probleem! Door een speciaal uitgevoerde professionele aflakstraat zijn we in staat om elke plint in elke kleur aan te bieden. Waarom zou u nog meer voor deze plinten kiezen?

  • Waterwerende MDF met een hoge persing of hardhout afgewerkt met gesso plamuurlaag
  • Lengtes leverbaar in 2.44 m1 en in 4.88 m1
  • Een groot assortiment
  • Elke plint in verschillende afmetingen
  • Levering door heel Nederland en België
  • Dubbel gegrond, voorgelakt of afgelakt in iedere gewenste RAL kleur
  • Eenvoudig online bestellen


Materiaal

MDF Vochtwerend (v313)

De plinten worden standaard geproduceerd van deze kwaliteit MDF. Een groot voordeel van dit materiaal is dat deze MDF onder erg hoge druk wordt geperst waardoor het een enorm sterk en stootvast eindproduct waarborgt. Daarnaast is dit materiaal ook vochtwerend. U kunt dus gerust met de vochtige dweil langs de plinten gaan.
Vochtwerend MDF wordt ook vaak v313 genoemd. Hij heeft deze naam te danken aan de gelijknamige test die wordt gedaan om het MDF te testen tegen vocht. Vochtwerende MDF wordt gekenmerkt door een groene kernkleur. Deze toegevoegde kleur heeft verder geen functie.

MDF e1

Op de markt is dit de meest voorkomende en standaard kwaliteit MDF. De houtvezels worden met behulp van lijm tot een stevige en stootvaste plaat geperst. Wanneer een product niet met vocht in aanraking komt is dit materiaal de ideale keuze. De deurlijsten worden uit dit materiaal geproduceerd.

Hardhout (mix)

Het is ook mogelijk te kiezen voor hardhouten producten. Deze producten worden geproduceerd uit een uitermate stootvaste mix van verlijmde hardhoutsoorten. Deze verlijming zorgt er mede voor dat dit product extreem bestand is tegen krom trekken, zelfs wanneer lange lengtes tegen een werkende ondergrond worden verlijmd. Een ander voordeel van de diverse soorten hardhout die verlijmd worden is dat de producten werg licht van gewicht kunnen worden gehouden. Dit maakt het verwerken van de plinten een licht en leuk karwei.

Spuitwerk

Elke MDF plint of deurlijst, die u bij ons besteld is standaard 2x80mu gespoten wat een uitermate degelijke grondlaag garandeert. Na verlijming dient u de producten dan enkel nog te voorzien van de definitieve laklaag voor een perfect resultaat. Onze hardhouten plinten zijn standaard voorzien van een laag Gesso spuitplamuur. Hierdoor is dit product uiterst gald en ook hier is dus enkel nog een laatste laklaag nodig.

U kunt er echter ook voor kiezen om een volledig afgelakte uitvoering van de door u gekozen producten te bestellen. Dit houdt in dat er op het product 2 lagen van ieder 80mu in de door u gekozen RAL kleur gespoten worden. Dit gebeurt in een speciaal uitgevoerde professionele aflakstraat. De standaard RAL kleuren zijn: 9001, 9003, 9005, 9010 en 9016 maar op aanvraag kan dit ook IEDERE andere RAL KLEUR zijn. Hierdoor bent u verzekerd van een product dat niet alleen sterj en degelijk is maar dat ook nog eens perfect aansluit op uw wensen en interieur.MDF plinten - Modern

Onze moderne serie biedt u de afwerking voor een modern interieur.
Deze modellen hebben een strakke en eenvoudige uitstraling.

 

MDF plinten - Tijdloos

Valt uw interieur niet binnen het moderne of klassieke segment, dan kunt u vast een keuze maken uit onze tijdloze plinten en deurlijsten. Deze serie is voor elk interieur dat buiten het moderne en klassieke valt en biedt een ideale uitkomst voor een accent in uw interieur dat een tijdloze uitstraling heeft.

 

MDF plinten - Klassiek

Heeft uw woning een klassiek interieur? Dan zijn onze klassieke plinten en deurlijsten de ideale keuze voor u. Alle producten uit deze serie hebben een authentieke en sierlijke afwerking die het klassieke gevoel van een interieur benadrukken.

 

Laat je adviseren

Laat je inspireren
Bekijk selectie
Showroom

Kopje koffie?

Eens kijken wat wij in huis hebben? Inspiratie opdoen? Maak je wensen kenbaar. Zeker weten dat ons team een passende aanbieding heeft!

Bekijk showroom
De koffie staat klaar!