Tegels.com: dedicated dealer van Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

 

DESIGNED TO LAST

Wanden en vloeren vormen de basis van elk interieur. Tegels en natuursteen spelen daarin een onderscheidende rol. De Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones collectie is het resultaat van jarenlange ervaring van Douglas & Jones op het gebied van keramische tegels en het creatieve handschrift van Studio Piet Boon. De tijdloze collectie is opgebouwd uit zes bijzondere, met zorg samengestelde en ontworpen tegelseries; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY, HUGE en STONES.

Ontworpen vanuit de filosofie van het balanceren van functionaliteit, sthetiek en individualiteit, vormt de collectie een harmonieus geheel. Elke serie kenmerkt zich door haar eigen specifieke eigenschappen in materiaal, afwerking, kleurenpalet, formaat en textuur. En kan zowel los als in combinatie met andere series toegepast worden. Het kenmerkende ingetogen Studio Piet Boon kleurenpalet evenals de duurzame materialen in combinatie met de bewezen praktische eigenschappen van keramiek en natuursteen, maken deze collectie een waardevolle toevoeging aan elk interieur. Designed to last.

SIGNATURE TILE 


De SIGNATURE TILE dankt zijn naam aan de kenmerkende tegelmaat die Studio Piet Boon al meer dan dertig jaar toepast in haar projecten. Deze karakteristieke rechthoekige “kleine broodjes” zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy en matte variant.

Een bijzonder samenspel tussen vorm en het metal glazuur of de matte wax afwerking, benadrukken het unieke karakter van de Piet Boon SIGNATURE.

WAX TILE

De WAX TILE speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten gesmolten was dat zijn imprint heeft achter gelaten. Net als natuurlijke was heeft de WAX dezelfde olieachtige en matte eigenschappen. Wanneer de SIGNATURE met de WAX gecombineerd wordt ontstaat er een harmonieus samenspel met prachtige afwerking die uitnodigt tot aanraking.

 

 

 

Wax Tile Collectie Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

 

Concrete serie Collectie Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

CONCRETE TILE 


De passie van Studio Piet Boon voor beton komt tot uiting in de CONCRETE TILE serie. Speciaal voor deze serie selecteerde de studio zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigen schappen van beton exact weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon, waardoor ze niet van echt te onderscheiden zijn.

Concrete tile Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

TINY CONCRETE

Naast de CONCRETE is de serie ook verkrijgbaar in een mozaïek uitvoering; TINY CONCRETE. Dit zijn tegeltjes van 1x1 cm op netjes van 30x30 cm.

 

Tiny Tile Piet Boon 

 

Tiny-tily-piet-boon-douglas-Jones-1.png

 

Huge Tile

De genereuze mat witte HUGE TILE wandtegel is uniek in formaat van 40 x 120 cm en heeft daardoor de eigenschap van een gelijkmatige afwerking die door gebruik van veel minder voegen vrijwel naadloos is. Hierdoor ontstaat er rust.

Huge-tiles-Piet-Boon-Tegels-com.jpgHuge-tile-Matte-white.jpg 

Tiny Matte

De TINY MATTE is een matte mozaïek, vervaardigd op speciale netjes van 30 x 30 cm. Zodat deze gemakkelijk en snel aan te brengen zijn. De Tiny Matte kan goed gecombineerd worden met andere series van Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones.

Verkrijgbaar in de kleuren krijtwit en houtskoolzwart, kan de tegel zowel alleen en in combinatie met andere tegels toegepast worden. 

 Tiny White Matte Collectie Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

 

 

 

 

 

Tiny Matte Collectie Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones 

 

 Stone tile

De STONES serie bestaat uit een exclusieve selectie van vijf rijke natuurstenen tegels variërend van marmer tot kalksteen en van heel licht tot heel donker.
Volledig geïmpregneerd voor een duurzame bescherming zijn de natuurstenen tegels ook op maat gerectificeerd en dikte gekalibreerd. Vooral toegepast in wildverband wordt het unieke karakter van elk natuursteen extra benadrukt.

Stone tile collectie Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

 Stones-Piet-Boon-tegels-com.jpg

Wilt u de collectie met eigen ogen bekijken? Kom dan langs in de showroom!