+31(0)13 522 00 14

Nieuwe Winkelvloer in Bataviastad

Nieuwe Winkelvloer in Bataviastad

Batavia Stad

Nieuw project in Batavia Stad, een fashion outlet met ruim 100 winkels dat 7 dagen per week is geopend! Dit aantal wordt in 2017 verhoogd met 45 winkels en horecagelegenheden. Dit is maar liefst 5.500 m²!

Wie is de opdrachtgever

Een van die ruim 100 winkels wordt totaal verbouwd door Building Retail. Ze hebben ons gevraagd de vloer te leggen. Building Retail is een Retailbouwmanagementbureau, ze ontzorgen, coördineren en adviseren het bouwproces van ontwerp tot eind. Deze winkel in Batavia Stad is onze eerste opdracht samen, de tweede opdracht volgt!

Wat doet Tegels.com?

De winkel krijgt een nieuwe cementgebonden gietvloer als ondervloer. Eerst lag er een PVC kunstvloer maar deze was niet vlak genoeg. Daarom hebben wij de vloer geëgaliseerd met de cementgebonden gietvloer. Over deze gietvloer worden de tegels geplakt. De tegelvloer heeft veel voordelen. De vloer is kras/slijtvast en is erg gemakkelijk in onderhoud. Ideaal voor een winkel omdat hier zoveel inloop is, zeker in zo’n fashion outlet.

De tegelvloer heeft een robuuste en industriële look, erg gaaf om het imago van de winkel zo uit te stralen. Daarnaast is het enorm onderhoudsvriendelijk, zoals ik net al had aangegeven. De vloer is waterdicht, zo wordt ook de kans op vlekken geminimaliseerd.

Voor het zetten van de tegels wordt een Tile Leveling System gebruikt om zo oneffenheden te minimaliseren. Sommigen zeggen dat alleen beginners het TLS gebruiken, ik zeg dat alleen slimmeriken dit systeem gebruiken. De voegen zijn exact hetzelfde en de tegels komen mooi op hetzelfde niveau te liggen. In de afbeelding zie je op elke hoekjes de keggen (ze lijken op oranje deurstoppers) en de clips. 

winkelvloertegels Bataviastad

Vervolgens moet de tegelvloer ingewassen worden, zodat de voegen vol zitten met voegsel en de tegelvloer goed vast zit. Met een voegbord wordt het voegsel gelijkmatig verspreid over de vloer. Nadat de voegen droog zijn kan het overtollig voegsel met water of met een beetje schoonmaakmiddel worden verwijderd.

Tegelvloer inwassen